Problema alăptatului în public arată cât suntem de ipocriți 

De câteva săptămâni încoace câteva articole de pe net au avut efectul unor ace care au spart bula în care trăiam. Am aflat că în România există oameni care au ceva împotriva alăptatului în public. Știu că românii sunt mai pudici așa (mă rog, așa vor să pară), dar să nu-ți poți hrăni copilul de înjurături e deja peste capacitatea mea de înțelegere. 

Și spun asta pentru că nu pot să înțeleg cum aceiași români care te fluieră pe stradă, uneori te și pipăie, care urlă după tine “mișto țâțe, papusha”, reacționează atât de urât când chiar văd un sân scos afară. Sân oricum acoperit mult de copil și mâna mamei. Adică nu e ca și cum, pe o bancă în parc și-ar pipăi una erotic darurile de la mama natură. 

De altfel, ce mă uimește (deși de la Colectiv încoace mă uimesc tot mai puține) e că oamenii ăștia pun egal între alăptare și câteva chestii care chiar nu se fac în public. Îmi hrănesc copilul nu fac sex în grup. E nevoia lui de hrană, perfect normală și nu poate aștepta prea mult. Că dacă îl las să aștepte, o să plângă și o să aud alte urări de bine. Și oricum starea copilului meu e mai importantă decât nervii tăi. 

Acum nu mă îndoiesc că există o oarecare exagerare și din partea unor mame. Să faci un caz din faptul că doi-trei needucați au avut ceva de comentat împotriva ta e puțin deplasat. Lasă-i în pace și vezi de existența ta. Că nu ajungi departe dacă te oprești la fiecare prost. 

Advertisements

2 thoughts on “Problema alăptatului în public arată cât suntem de ipocriți ”

  1. Ca si femeie care a alaptat ocazional in public, cu discretie, iti dau toata dreptatea. Este un gest firesc si foarte natural. Pana la urma se face mult topless pe plaje si la piscine fara a suscita o asa de mare revolta. E adevarat ca nici nu putem sa ne amaram pentru fiecare prost de pe drum caruia nu ii convine ceva, intotdeauna se va gasi careva sa aiba ceva de comentat total aiurea.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s