Iubește-mă, dar nu mă lua de nevastă! 

Prin târg se duce vestea că ar exista un ceas biologic care ticăie nervos de n-are loc, până la o anumită vârstă, celebra nuntă tradițională, de astă dată fără mici și bere. Cumva, dacă nu îți convingi hăndrălăul de lângă tine să devină bărbat de casă și pe tine să te facă doamnă în societate, ai eșuat ca femeie. Practic nu mai ai un viitor. Rudele nu o să te mai recunoască, pe motiv că nu vrei să intri și tu în rând cu lumea. O să te confrunți cu reproșul din privirea ei (“cum trăiești tu, mamă, în păcat?”) până la acel “da” care te-a bântuit până acum și o să-ți nenorocească zilele pe care le vei trăi de acum încolo. Totuși, de ce nu vrei tu nuntă? 

-pentru că e un carnaval al ipocriților. Ai după tine un alai de oameni pe a căror existență o puneai la îndoială, până la întocmirea listei cu invitați. O să vină la tine să te îmbrățișeze, cu lacrimi în ochi și glasul tremurând persoane pe care nu le-ai mai văzut de șapte-opt ani. Și cu care ai schimbat doar un “la mulți ani” pe facebook în tot acest timp. 

-pentru că nunta în sine e un carnaval penibil. Stai să vezi toate țoapele care abia se mișcă că le strâng pantofii, că li se strică coafura și că rochița e cu un număr mai mică, pentru că șunculița presată e în mintea lor sexy. Și drumul lung până la biserică, în care, dacă nu ai fi prea ocupată să-ți plângi soarta, ai plânge pentru toți oamenii nevinovați care suportă valul de claxoane. 

-pentru că ești ateu, dar societatea îți cere ceremonie religioasă. Nu am înțeles niciodată cum iau unii pauză de la ateism de Paște și în ziua nunții. Adicătelea, luni de zile nu intră în biserică nici să-i ameninți, dar în ziua cu pricina, supuși, vin să își ia binecuvântarea de la Dumnezeu. În locul preotului i-aș da afară. “Ieșiți în plm de aici, oricum toată ceremonia o să dați ochii peste cap așteptând să se termine!” 

-pentru că nu înțelegi de ce un act ar schimba ceva în relația voastră. O să fie sexul mai pasional, o să gătească el mai des (nu că ăsta ar fi un lucru bun neapărat), acum ca sunteți căsătoriți? 

Păi mno, atunci de ce facem nuntă? 

Advertisements

18 thoughts on “Iubește-mă, dar nu mă lua de nevastă! ”

  1. Foarte mare dreptate ai :)) Mie-mi plac nunțile pentru muzică și dans, în rest încerc să ignor tot bâlciul ăsta cu rochii de tot felul, mâncare peste măsură. Cel mai bine e să fii invitat la o nuntă, fără bătaie de cap, să fii servit și toate cele 🙂

    Like

  2. Maxim am spus :))
    Atât de închistați sunt unii în normele lor înguste, încât cred că dacă te iubești e musai să te și iei. Am o relație de 12 ani, dintre care ultimii 8 de concubinaj și nu ne putem plânge că nu ne iubim. Doar n-avem nevoie de acte sau niscaiva lălăieli religioase pentru asta 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s