De ce să nu te lași de blogging

Să scrii în mediul virtual înseamnă mai mult decât practicarea meșteșugului, pentru că dacă ar fi așa am scrie într-un caiet, fără să mai ducem grija haterilor de mâine. Bloggingul e un drum cu suișuri și coborâșuri ( replică de Oscar), azi spargi statisticile, mâine îți iei șuturi în dos (n-o mai bag pe aia cu “un șut în fund, un pas înainte”, dar totuși gândește-te la acest clișeu cât de des poți). Azi o să scrii un articol care să-ți satisfacă pretențiile literare, mâine nu vei scoate nimic coerent din tastatură. Nu-i bai, noi să fim sănătoși. 

Totuși când intri într-o perioadă plină de insuccese (a se citi 20 de vizualizări pe zi, nema aprecieri ori comentarii), ți se năzare ție că de fapt tu niciodată nu ai avut succes și îmbrățișezi acea stare de “nu sunt bun de nimic”, “nimeni nu mă apreciază”. Ce faci în această  situație? În primul rând, te pui pe canapea și bei o bere. Situația trebuie gândită la rece. Apoi te relaxezi. Deci scapi de bășina care își cere libertatea, încorsetată fiind de fesele tale. Acum râgâi zgomotos, căci așa se face la bere. Dar da-o frate din suflet și nu precum o balerină virgină. Mno, acum meditează la ce-ți spun eu, adicătelea blogarita care în aproape trei ani de blogging a fost mai mult pe pauză. 

Probabil visezi să fii celebru, să vină oamenii la tine cu buchete de trandafiri în brațe și să te felicite cu lacrimi în ochi pentru articolul ăla mișto. Ei bine, nu o să se entuziasmeze nimeni când apari, că doar nu ești Fuego între babe. Dar o să primești câte un comentariu, din când în când, în care ți se va mulțumi pentru un zâmbet sau un sfat. În care ți se va spune că ești mișto. Pentru acești oameni, tu trebuie să continui să scrii. 

Bloggingul te ajută să-ți organizezi activitatea literară. Gândul că îți pierzi cititorii cu prea multe pauze funcționează ca o tragere de mânecă ce te îndeamnă să-ți practici meștesugul. De asemenea, ai o responsabilitate față de cititorii tăi în ceea ce privește conținutul, deci publicarea în online poate fi un motiv să scrii mai bine. Bineînțeles, nu e o idee universal valabilă, ci doar ceva ce funcționează în cazul meu. 
Ai șansa să cunoști mulți oameni faini, cu pasiuni comune, deci chiar dacă nu te îmbogățești financiar din scrisul în online, ai șansa să fii mai bogat cu doi-trei oameni de încredere. Contează și asta. 

Mno, nu mai bat câmpii, așa că închei cu recomandarea clasică, scrie! 

Advertisements

7 thoughts on “De ce să nu te lași de blogging”

  1. Frumos scris! Si eu am vrut sa ma las de cateva ori din cauza unor „prieteni” care comentau tot ce scriu eu pe blog. Dar nu am facut-o, asta m-a ambitionat si mai tare. 😉

    Liked by 1 person

  2. Daaa, mare dreptate ai!! Indiferent cum e scrisul, de relaxare, de incitare la discuţii, de exorcizare a demonilor personali, important este să continuăm să scriem! Iar dacă scrisul e de calitate şi dacă ideile noastre merită, se va găsi şi un public pe măsură. Eu aşa cred. 🙂 Oricum, frumos tare ai pus problema, felicitări! 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s