De ce nu mă impresionează faptul că niște minore dansează lângă câțiva bărbați goi? 

Prima mea reacție atunci când la urechi mi-a ajuns știrea cu elevele petrecărețe în club care se mișcă lasciv în fața unor stripperi, a fost de o oarecare uimire, dar care ascundea invidia. “Noaptea trecută eu îmi băteam capul cu Balzac și iluziile lui pierdute și uite alții cum își trăiesc viața!”. Apoi văzând acei bărbați care sunt în fond un fel de prostituati masculini, cu acele corpuri bine lucrate, dar deloc atrăgătoare și cu pielea lor strălucind de la uleiurile de bebeluș folosite, am realizat că nu aș duce așa ceva acasă nici în cazuri de urgență. Și am trecut mai departe. 

  Apoi intru pe net și dau peste oameni care scriu despre acest subiect cu o stare de șoc pe care o pot justifica, dar doar privind lucrurile în esență. Fiindcă dacă stau să mă gândesc la cum stăm noi la capitole precum “educație sexuală” sau “încălcarea legilor de dragul profitului”, nu le mai înțeleg uimirea acelor oameni. 

  De ce te-ar surprinde un minor care salivează la întâlnirea cu pornografia (sau e artă și nu mă pricep eu?), în condițiile în care în România atât de multe adolescente devin mame? Sau trăiești cu impresia că acele adolescente sunt inocente și neprihănite și că se aflau din greșeală acolo? Nu, din plăcere ori pură curiozitate. Sunt la vârsta la care orice e interzis le atrage. Pot deja să-mi imaginez cu ce satisfacție au povestit cele întâmplate a doua zi la școală. 

  De asemenea, de ce te-ar surprinde educația pe care nu au primit-o? Uiți cumva că românii sunt cam pudibonzi când se aduc în discuție probleme legate de sexualitate? Nu sunt foarte mulți părinți care discută despre metode contraceptive și sexul făcut la întâmplare cu copiii lor. Mama, de exemplu, nu mi-a vorbit nici măcar despre menstruație. Dacă nu aș fi aflat de la colege, probabil că aș fi crezut că sufăr de o boală gravă când mi s-ar fi întâmplat prima dată. Deci cam atât de bine stăm la acest capitol. 
  Patronii clubului respectiv sunt tipici. “Dă-o în p… mea de siguranță, dă-o în p… mea de lege care interzice accesul minorilor, banul să curgă.” Nu, nu mă poate surprinde nepăsarea lor în această Românie. Dacă aș fi mai naivă, aș spera că acei oameni vor plăti, dar asta nu se va întâmpla. 

  Mno, ce-ar mai fi de spus? Încă o pagină a cărții “Se întâmplă în România”, capitolul “trist dar adevărat”.   

  *am preluat imagini de aici

  Advertisements

  12 thoughts on “De ce nu mă impresionează faptul că niște minore dansează lângă câțiva bărbați goi? ”

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s