“La la land”- sau cum să te îndrăgostești de viață 

Deși eram în mare măsură entuziasmată de acest film datorită cuvintelor de laudă cu care îl descriu mai toți cinefilii și fiindcă i s-a auzit numele la numeroase decernări de premii, recunosc că pe undeva au existat și urme de reticență. Știți doar că poveștile de dragoste nu mă pasionează și că aș înlocui oricând o plimbare sub clar de lună cu un slalom printre gloanțe.( În cărți și filme, nu în viața reală, evident.) 

“La la land” se anunță a fi film de dragoste, chestie pe care simt nevoia să o contrazic, fiindcă dincolo de evenimentele pline de romantism dintre cei doi protagoniști, se află o poveste despre curajul de a-ți urma visele până în momentul în care se concretizează. Și pentru a fi tacâmul complet, drumul spre succes al visătorilor e condimentat cu romantism și muzică. 

Mia (Emma Stone) e o chelneriță care visează să joace pe scene mari și să devină o actriță de succes. Alături de Sebastian (Ryan Gosling) un pianist de jazz, aflat în aceeași plină de peripeții căutare a aprecierii și recunoștinței la nivel înalt, trăiește genul de poveste de dragoste care te face să îndrăgostești de ideea de a fi îndrăgostit. 

Poate scenariul filmului nu e foarte original, însă punerea în scenă e genială. Am apreciat până și cromatica, de la rochiile actrițelor și până la culorile cerului, totul te îndeamnă să iubești frumosul. Recunosc, am simțit că scenariului îi lipsesc “sarea și piperul”, dar pun această senzație pe seama preferințelor mele în materie de film. De regulă, prefer suspansul, dar acesta nu-și avea locul în “La la land”.
Filmul a fost totuși atât de bun, încât după vizionarea acestuia simțeam nevoia să dansez pe stradă, să îmbrățișez oameni necunoscuți și să promit soarelui că-mi voi urma visele până în pânzele albe. Și probabil cea mai importantă lecție învățată a fost că deși unele povești se termină prost, nu înseamnă nu trebuie să păstrezi din ele tot ce a fost mai frumos. 

L-a mai văzut cineva? Impresii? 

*1*2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s