Inutilitatea cărților sau articolelor care te învață cum să te transformi în femeia perfectă 

Atrasă de titlul ce părea a anunța dezvăluirea unui secret prea bine ascuns, azi am pornit într-o aventură livrească pentru a afla “De ce bărbații se însoară cu scorpii?”. Cartea scrisă de Sherry Argov are ca principal scop oferirea unor sfaturi care să te ajute să ajungi la inima unui bărbat. Recunosc, scopul meu principal în viață este să găsesc prostul care să-mi pună inelul pe deget. Altă grijă nu am. 
Încă de la început scriitoarea m-a convins că nu e cazul să am așteptări de la cartea ei fiindcă 1) a scris-o în urma interviurilor date și nu a experienței personale, 2) pare mai mult un algoritm întins pe 300 de pagini despre “cum să pui mâna pe fraier” pentru că – nu-i așa? – ne ticăie ceasul biologic. Mno, dragă scriitoare, nu toate suntem interesate de un act matrimonial și nu toate găsim fericirea supremă în brațele unui bărbat ori în pantalonii lui. Deși ultimul aspect e discutabil. 

Tu încerci să convingi publicul feminin care probabil te citește între două telenovele sau a renunțat la un roman de Coelho pentru această scriere că o femeie de succes e echilibrată, independentă financiar și moral etc. Scopul tău e unul nobil, nu neg. Dar nu va avea efect asupra cititorului. Pentru că imediat ce lecturarea cărții va ajunge la final, romanul tău va cădea pradă prafului din bibliotecă. 

Și în momentul în care se va despărți de prințul fermecător devenit între timp un porc care oricum nu a făcut-o niciodată fericită, nu o să-și amintească de sfaturile tale (“ce dudă am fost că nu am ținut cont de ele”). O să dea gata o cutie înghețată, o să asculte muzică și o să jure între două sughițuri provocate de plâns că niciodată nu se va mai îndrăgosti. 

Tu ai impresia că sfaturile tale vor fi scrise pe bilețele roz, lipite deasupra biroului și citite cu regularitate? După ce îi lasă iubitului zeci de mesaje și apeluri, fumează jumătate de pachet de țigări și sparge trei obiecte, inclusiv vaza de la mama, își amintește subit că spuneai tu ceva despre a nu-ți teroriza partenerul cu mesaje și brusc își schimbă atitudinea, nebuna devine cea mai înțelegătoare femeie. Vezi să nu. Știi când se va schimba? Când va fi părăsită datorită modulului obsesiv în care cerșește atenție. 

Sau tot tu spui că financiar trebuie să fii independentă. Ea (cititoarea) o să-ți trântească un “taci, fă, proasto, că se poate și fără”. Asta în timp ce își așează silicoanele plătite de iubi. Știi când o să-și schimbe atitudinea de lipitoare? Când nu va mai găsi prostul care să o finanțeze și o să-i urle stomacul de foame. 

La fel e și articolele care conțin idei precum “poată lenjerie sexy pentru a-l impresiona”, “fă sex pentru că e calea prin care îl cucerești”. Dacă acea ființă se simte bine într-o pereche de chiloței de dantelă, o să-i poarte din proprie inițiativă. Și la muncă, nu doar la “ocazii speciale”. Dacă nu, e o greșeală să o facă pentru erecția lui. Și cu sexul e la fel. Faci ce-ți place, nu ce spun revistele de “specialitate”. 

Așadar, draga mea, nici o carte și cu atât mai puțin un articol nu îți vor schimba mentalitatea sau personalitatea iar o scriere nu trebuie să te convingă să faci lucruri pe care nu le vrei. Fii o femeie fatală (indiferent ce include asta) pentru că așa ai tu chef, nu fiindcă așa vei găsi prostul care să te ceară de nevastă. 

sursă imagine 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s