Și cititorii sunt romantici

Deși Valentine’s day a trecut (slavă divinității, încă o zi și intram în depresie) , eu o să dau curs astăzi invitației Dumitriței, cu precizarea că ieri a ajuns prea târziu la mine această leapșă. Și atât de dragă ce mi-a fost încât (deși am primit liber la amânare) nu o pot lăsa până de Dragobete. Țin să-i mulțumesc Dumitriței atât pentru această nominalizare, cât și pentru toată susținerea oferită de-a lungul timpului. Să trecem la treabă! 
Cadoul tău surpriză: Deși primul gând îmi zboară la lista de cărți pe care îmi doresc să le citesc, după câteva secunde realizez că mai frumos decât un cadou e o îmbrățișare și un “te iubesc” spus la momentul oportun. Se înțelege deci că cel mai de preț dar e afecțiunea. 

Dorința ta arzătoare de Valentine’s day: V-am spus că vreau afecțiune, așa că nu mă dezic de cele spuse și rămân în aceeași sferă. Ce arde? Mno… Dor i se mai spune. 🙂 
Prietenii cu care vei ieși: Oana Pellea și mai târziu cu Eminescu. Am în gând și câteva zeci de minute cu Lev Tolstoi, dar nu e nimic sigur. 

Cine crezi că-ți va aduce cadoul perfect? Eminescu, versurile lui sunt un cadou pentru oricine. 

Asociază un personaj cu floarea ta preferată, menționează un argument care să explice alegerea făcută: Niciodată nu am înțeles acest “cel mai bun/frumos dintre toate”. Oamenii normali chiar au o culoare/carte/melodie/floare preferată? Dacă mă gândesc la flori, atunci admirația mea se împarte în mod egal. Dacă e să mă gândesc la un personaj din literatură la fel de drag mie precum grădinăritul, atunci îmi vine în minte Sirius Black din Harry Potter. 

Ce vrei să bei de ziua îndrăgostiților? Asociază o băutură cu o carte sau un personaj: Oscilez între cafea cu lapte și bere cu lămâie. Vedeți bine că îmi plac combinațiile, așa că mă gândesc la o carte care e și roman polițist, thriller psihologic și are și tendințe romantice, Central Park de Guillaume Musso. 

Cum te îmbraci astăzi? Asociază un stil vestimentar cu o carte sau un personaj: Louisa din Înainte să te cunosc de Jojo Moyes e varianta mea “de hârtie” în materie de vestimentație. Nu sunt pasionată de modă , nu excelez la acest capitol, mă îmbrac doar cu ce simt în ziua respectivă că ar fi pe aceeași lungime de undă cu starea mea de spirit. 

Oare azi va fi însorit? Asociază un tip de vreme cu o carte sau un personaj: Afară e iarnă, frig, e zăpadă iar această vreme mă face să mă gândesc la cel mai detestabil personaj întâlnit vreodată. Adicatelea la Umbridge din Harry Potter.  

Unde ai vrea să mergi? Asociază o carte cu un local/oraș: E musai să fie o lume reală? Nu de alta, dar așa aș merge în Narnia… 

Melodia pe care ai vrea să o asculți în seara aceasta este… Codrule, mărite domn de la Subcarpați, Trece un nouraș pe sus de Surorile Osoianu, Dorul de Georgiana Manaila. Iubesc melodiile cu influențe din folclor iar cele trei “mă ung pe suflet”. 🙂 

Cu cine ieși în seara asta? Menționează unul sau mai multe personaje. Dacă aș putea ieși cu un personaj de carte, aș fi de modă veche și aș alege un model masculin de noblețe de prin romanele clasice. 

Oare mergeți la film? Menționează un film pe care ai vrea să-l vezi: Lala land, un musical apărut în 2016 care are mare priză la public și a fost premiat în nenumărate rânduri. 

La ce oră vă întoarceți? Menționează numărul de cărți pe care le-ai citit până acum în 2017: Ora 22 e pentru copiii cuminți, nu? 😀

Definiția iubirii -menționează o carte/un personaj care ți-a dovedit că merită să fie menționat în cadrul acestei cerințe. Tema pentru acasă, de Nicolae Dabija, e o scriere plină de emoție și care oferă una dintre cele mai importante definiție a iubirii din literatura română. 

Nu voi face nominalizări, dau liber oricărui blogger care e de părere că scrierea unui articol pornind de la această leapșă, ar fi o bucurie pentru el! 🙂 

Advertisements

2 thoughts on “Și cititorii sunt romantici”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s