3 idioți-un film pe care îl privești cu zâmbetul pe buze 

Când mă gândeam la producțiile indiene, aveam ceva prejudecăți și nu datorită telenovelelor de la TV, ci în mare parte datorită lui Eliade și mai apoi scriitoarei Jumpha Lahiri. De către aceste personalități  India mi-a fost prezentată ca o țară a durerii, a nedreptăților, a dramelor. Îmi era destul de greu să pun civilizația indiană lângă umor. 

Zilele trecute însă aveam să mai elimin încă o prejudecată absurdă. În urma unei postări pe facebook în care ceream o recomandare de film, cineva mi-a vorbit despre 3 idioți. Nefiind prima dată când acest nume mi-a ajuns în fața ochilor, l-am ales pentru seara respectivă. Închipuiți-vă că timp de trei ore- e într-adevăr mai lung decât cele de la Hollywood-am zâmbit încontinuu.

Indienii sunt foarte expresivi și au dansul în sânge. Atunci când mișcările lor de dans (și așa puțin bizare, dacă e să mă întrebați) sunt combinate cu dorința de a face publicul să râdă, iese o maimuțăreală  memorabilă. Reacțiile actorilor și replicile acestora sunt sarea și piperul producției. 

Subiectul filmului:

Doi prieteni pornesc în căutarea unui al treilea iar pe drum rememorează amintiri din facultate, participă la o înmormântare, apoi la o nuntă la care nu au fost invitați. Mi-a plăcut legătura dintre cei trei, prietenia lor care depășește limitele impuse de societate. E o aventură continuă în care sunt ironizate și prezentate în forma unei caricaturi multe evenimente tragice. 

De altfel, mi-au plăcut și lecțiile de viață pe care le mai întâlnești printre dansurile, râsetele, tragediile, dar și lacrimile personajelor. Acești oameni îți amintesc de lucrurile care contează cu adevărat, îți vorbesc despre iubire, indiferent de tipul acesteia. 

Așadar, dacă treceți printr-o perioadă în care fericirea nu vă dă afară din casă, vă recomand,  pentru a vă destinde puțin, 3 idioți. 

sursă imagine 

Advertisements

5 thoughts on “3 idioți-un film pe care îl privești cu zâmbetul pe buze ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s