Portretul românului iritat de Eminescu 

Dacă ai auzit de Eminescu doar în contextul “nota doi, Popescule, nu știi nimic despre Luceafărul”  sau l-ai văzut pe YouTube, alături de Creangă, în niște filmulețe ce se vor umoristice (e un tip de umor vulgar pe care nu-l agreez, dar asta nu-l face neapărat prost), atunci îți sugerez să nu citești fiindcă e posibil să te simți jignit, să iei totul într-o notă prea personală (nu că nu ar fi ceva personal). Dacă în schimb,  din când în când, mai optezi pentru o fărâmă eminesciană , vei fi parțial de acord cu mine. Sau cel puțin așa sper. 

După cum spuneam, românul care nu prea înțelege de ce atâta agitație în jurul unui “fraer” – “adică doar a scris niște versuri pe care le-aș fi putut scrie și eu, doar că nu-mi pierd timpul cu așa ceva”- arată cam așa:

-a picat la bac datorită lui Eminescu.” Eu știam, frate, știam. Doar sclifositul ăla, Eminescu, ăla nu l-am învățat că nu mi-a plăcut. Dă-l în p… mea, cine l-a făcut pe ăsta scriitor? ”

-ascultă manele. Și când asculți manele să citești înseamnă să-i aduci o jignire lui Salam-omul ăla chiar muncește să scoată cele mai proaste versuri evăr- și se mai cheamă că îți jignești și prostia. Pardon, inteligența. 

-când pierde Halep un meci e foarte, foarte iritat. “Își bate joc de țara ei!!!”

-la fel de iritat e și când echipa națională de fotbal pierde un joc;

-de regulă nu citește nimic,”cărțile e pentru proști doar”;

-se plânge mereu că România e de kkt, furată de politicieni corupți, votați evident tot de el;

-ca pieton îl recunoști după gunoiul pe care îl lasă în urmă. Probabil își marchează teritoriul pentru a ști să se întoarcă acasă;

-ca șofer e fix ăla cu BMW-ul, care te înjură doar fiindcă îți permiți să împarți strada cu el, care te claxonează abuziv până regreți că ai ieșit din casă.

-tot ca șofer e ăla care se 3,14/3,14 pe avertizările meteo iar după două ore îl vezi că urlă la televizor, blocat în zăpadă fiind, cum că autoritățile își bat joc de ei. 

Eh, acum știți despre cine vorbesc? 

sursă imagine 

Advertisements

6 thoughts on “Portretul românului iritat de Eminescu ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s