Family of books tag

Am preluat de pe blogul Dumitriței un joculeț foarte interesant în care trebuie să asemeni o carte cu un membru al familiei. Fiindcă sunt un cititor “îndrăcit”, după cum îmi place mie să spun, mi-am spus că e musai să scriu despre asta. Eu mi-am permis să ofer răspunsuri multiple. Așadar:

Părinte: o carte care te-a îmbrățișat atunci când ai avut nevoie. De regulă cărțile sunt pentru mine un fel de brațe invizibile care îmi ajungă gândurile negative și durerea. Aici chiar mi-a fost greu să aleg. Dar m-am gândit la ultimele trei luni din viață când mângâierea de care am avut nevoie mi-a fost oferită de cartea 40 de zile de la Chris Simion. Aici protagonista pornește într-o călătorie de vindecare după  o despărțire și concomitent parcurge un traseu al reîntâlnirii cu Dumnezeu.

Părinte:o carte care ți-a dat reguli după care să trăiești. Fără drept de apel, premiul se duce la Umanii de Matt Haig, cartea în care lumea e privită dintr-o perspectivă diferită. Ai foarte multe de învățat de aici.

Frate mai mic:o carte care este drăguță încât te enervează. Anul trecut, pe la început de februarie, într-o seară,  m-am reîntors la copilărie citind primul volum din Cronicile din Narnia. Nu am continuat cu celelalte volume pe motiv că nu e o serie pentru vârsta mea, dar mi s-a părut cea mai drăguță.

Frate mai mare: o carte care e mai presus de orice. TOATĂ SERIA HARRY POTTER!!!

Bunic: o carte, veche, cu înțelepciune. Nu am foarte multe idei pentru acest punct, dar când spui înțelepciune, spui Dostoievski. Și spui Crimă și pedeapsă . 

Mătușă: o carte pe care o citești când ai nevoie să simți că ai emoții. Aici mă gândesc la toate cărțile la care am plâns. Și mă gândesc neapărat la toate romanele lui Mihail Drumeș, la  Înainte să te cunosc de Jojo Moyes, la Oscar și tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt.

 Unchi: o carte care te face să râzi. Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut de Simona Tache și Mihai Radu. Am râs cu lacrimi la această carte. De asemenea, recomand și Flash-uri din sens opus de Marian Godină, pentru că și polițistul de la circulație are ceva umor.

Copilul tău: o carte care ți-a schimbat viața. Jurnalul Annei Frank e o carte în care micuța Anne se maturizează și visează în timpul supremației lui Hitler. E o carte plină de învățături care te determină să îți dorești mai mult de la viață.

 Familia extinsă: o carte care ți-a arătat că viața poate fi diferită de cum credeai. Lizoanca la 11 ani de Doina Ruști și Trenul orfanilor de Christina Baker Kline mi-au arătat că viața poate fi foarte nedreaptă și că ar trebui să fiu mulțumită de ce am.

Voi ce titluri aveți în minte?

sursă imagine 

Advertisements

7 thoughts on “Family of books tag”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s