Ce rol au petițiile online? 

Tot văd pe facebook oameni care pledează pentru anumite cauze și cum altfel decât prin semnarea unor petiții? Cea mai ușoară variantă, un click și ai impresia că ai rezolvat problema. Perioada postbelică o să devină interbelică, un idiot fără ouă în pantaloni o să facă închisoare pentru că a lovit un animal, avocatul poporului o să fie dat jos din funcție nu doar fiindcă vrea un penal premier, ci și fiindcă e pupincurist. Deci toate astea o să se întâmple doar fiindcă tu, postac plictisit, apeși un buton între două bășini. 

Uite, măi, care e treaba! La revoluție nu au murit niște oameni ca tu să poți posta ce “vrea mușchii tăi” pe facebook. Oamenii ăia nu și-au dat viața ca să poți tu semna petiții. Ce demonstrezi prin asta? Că îți pasă? Nu, nu îți pasă. Lasă ipocrizia și falsitatea. 🙂

Știți ce demonstrează petițiile online? Că suntem o țară de postaci, obișnuiți să ne cerem drepturile doar pe net, cu gura mare, doar dacă ne apară ecranul. Că de fapt nu ne pasă de ce se întâmplă cu semenii noștri și în țara asta, așa cum vrem să demonstrăm. Că suntem niște leneși care așteaptă mereu să facă cineva ceva pentru noi.

Petițiile online nu schimbă nimic. Ieșitul în stradă nu a schimbat vreodată ceva, darămite “câteva” click-uri. Să lăsăm răzvrătirea din spațiul virtual, care ne ține fundul în siguranță, și să ieșim în lume pentru a o schimba.

sursă imagine 

Advertisements

7 thoughts on “Ce rol au petițiile online? ”

 1. Vorbești fără să știi despre cazul cu avocatul poporului. Toate acele semnături au fost „transcrise” să zic așa, în format fizic, iar niște oameni au mers cu ele să-i ceară demisia. S-au depus, dar nu a dorit o discuție publică, așa că oamenii respectivi nu au vrut să discute. Depinde și cine organizează o petiție.

  Like

 2. Cu greșeli cu tot fiecare în parte are dreptate! Dacă scopul petițiilor online este bine determinat și susținut de un număr mare de oameni cu răspundere acestea chiar pot avea succes. Există însă și altele mai puțin reușite..Ce-i drept, nimic nu este perfect. Continuă să îți exprimi părerile căci trăim intr-o lume deschisă

  Like

 3. Draga Mirabela, abia te-am descoperit si imi place cum scrii. Voi continua sa te urmaresc, cu placere.
  Da-mi, te rog voie totusi, sa imi exprim opinia referitor la aceasta postare a ta, mai precis la concluzia ta, cu care nu sunt intru-totul de acord.
  E drept, iesitul in strada forteaza obtinerea rezultatelor. Suntem totusi, cred eu, niste oameni civilizati si tocmai pentru ca suntem civilizati, indiferent de cat de mult suferim sau suntem afectati, facem lucrurile asa cum trebuie: ne spunem intai parerea, cerem ajutorul, daca nu ne asculta si nu ne intelege nimeni, venim cu petitii, prin care suntem intelesi si sustinuti si de altii in demersul nostru si numai atunci cand nu se mai poate si nu se mai poate, din varii motive: de timp, de importanta sau pur si simplu, de miza…ne pierdem civilitatea si refulam. Iesim in strada sa ne facem auziti. Daca am iesi in strada pentru fiecare problema cu care se confrunta tarisoara asta greu incercata, nu de azi, de ieri, ci de sute de ani, atunci ar trebui sa renuntam cu totul la locuinte. Locul nostru ar fi permanent pe strada.
  Dar pe oamenii strazii nu ii asculta nimeni.
  Iar tot ceea ce este obicei, devine obisnuinta.
  Lucrurile mari se intampla atunci cand intervine extraordinarul.
  Este umila mea opinie.

  Like

  1. Un comentariu care mă determina să-mi plec capul, metaforic vorbind, în fața ta. Bun venit pe blog! 😀
   P. S. Renunță la expresia asta, “umila mea opinie”, în condițiile în care până la ea transmiți faptul că ești singura pe ceea ce spui. Și nu e nimic umil, e o opinie exprimată într-o formă coerentă, e una bună, pe care mă văd datoare să o aplaud.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s